Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boiler-info.nl Alles wat je moet weten over boilers!
Boiler-info.nl

Boiler, geiser, CV-combiketel, HR-ketel Bellingwedde

U kunt uw woning, kantoor of winkel in Bellingwedde op verschillende manieren verwarmen. Daarnaast zijn er verschillende comfortniveau’s wat betreft het tappen van warm water uit de verschillende soorten ketels of boilers. Op Boiler-Info.nl vindt u alle informatie over de diverse soorten boilers (gasboilers, elektrische boilers etc.), geisers, CV-ketels, combiketels, HR-ketels, VR-ketels en meer. Als u op zoek bent naar een erkende specialist uit Bellingwedde die u graag verder helpt dan kunnen wij u met onze offerte service vrijblijvend in contact brengen met lokale monteurs.

Boiler

In Nederland wordt de benaming boiler gebruikt voor een warmwatervat dat gebruikt wordt zodat er direct warm water getapt kan worden. Anders dan een doorstroom ketel wordt het water niet pas verwarmt als de kraan opengedraaid wordt. Daarom is de naam ‘boiler’ misleidend, omdat de boiler zelf geen water kan verwarmen, maar het alleen opslaat. En omdat het goed geïsoleerd is zal het warm water toch niet gauw afkoelen.

Er zijn in en rondom Bellingwedde specialisten actief die verschillende boilers aanbieden en bepaalt vaak de situatie bij u thuis wat de beste aankoop is. Soms is het handig om 2 losse solomodellen aan te schaffen of te kiezen voor een combimodel HR-ketel (dus huis verwarmen en warm water tappen met 1 apparaat). Verder zijn er ook elektrische boilers, welke er in vele inhoudsmaten, afmetingen en vormen zijn. Deze voorraadvaten hebben er een elektrisch element in. Weten wat de mogelijkheden zijn? Laat u deskundig adviseren door lokale CV-monteurs.

Gasboiler

Een gasboiler is een oude technologie en is het mogelijk om met dit apparaat water te verwarmen. Het eerste model was niets meer dan een buis gevuld met water en een thermostaat erin, welke de gasbrander ontstak om koud water in de buis te verwarmen. Het soort gas dat gebruikt kan worden is aardgas, propaan en butaan. Het meest voorkomend model in Bellingwedde is het aardgas model. Tevens bestonden er ook branders welke werden gestookt met stookolie. Lees verder over boilers en direct en indirect gestookte boilers.

Geiser

Een geiser is geen boiler (is dus geen opslagvat). Het water wordt hierbij meestal verwarmd door middel van aardgas, maar er zijn ook geisers die gebruik maken van elektriciteit. Geisers verwarmen het water alleen op het ogenblik dat iemand de warmwaterkraan opendraait. En kunnen geisers een onbeperkte hoeveelheid water leveren. Toch kiezen veel mensen in Bellingwedde voor een doorstroom HR-ketel welke de voordelen van een geiser en een boiler combineren.

Combiketel Bellingwedde

Als uw tapwaterbehoefte niet zo groot is en u heeft een aardgasaansluiting in uw woning in Bellingwedde dan volstaat een combiketel zonder of met slechts een zeer kleine tapwatervoorraad soms ook! Door energiebesparende maatregelen in huishoudens kunnen tegenwoordig CV-ketels gebruikt worden met minder vermogen (uitgedrukt in kW) om een woning warm te houden. Maar daarentegen vergt het snel verwarmen van grote hoeveelheden water meer energie. In dat geval is er toch meer vermogen nodig voor deze piekmomenten. In veel moderne woningen zou een HR-combiketel met een vermogen van 5 kW tot 12 kW voldoende zijn om het huis, ook in een strenge winter, warm te houden. Maar het verwarmen van water voor de badkamer vereist meer dan deze 12 kW.

HR-ketel Bellingwedde

Wanneer uw oude ketel aan het eind van zijn levensduur gekomen is doet u er verstandig aan een nieuwe CV-ketel te kopen. U maakt in dat geval de meest praktische keuze met een HR-ketel. Deze ketel is slechts een paar honderd euro duurder dan conventionele verwarmingsketels. Bovendien zijn ze ook compacter waarop u nog een aparte boiler dient aan te sluiten. In het dagelijkse gebruik zijn HR-ketels aanzienlijk goedkoper dan de gewone verwarmingsketels. Uw rendement is hoger, waardoor u de hogere aanschaf over het algemeen in 6 jaar terugverdiend.

Wanneer u een HR-ketel aanschaft bij een leverancier uit Bellingwedde dient u rekening te houden met de volgende kosten; een aanschafwaarde van de HR-combiketel tussen de €1000 euro en €2500 euro. Daarnaast dient u rekening te houden met montagekosten tussen €500 euro en €950 euro. Het is belangrijk dat u niet op de montagekosten bezuinigt door het apparaat zelf te installeren of het door een beunhaas te laten doen. Dit kan namelijk tot levensgevaarlijke situaties leiden. Zie ook: kosten centrale verwarming en kosten combiketel.

Uw CV-ketel vervangen?

Laat u gratis en vrijblijvend adviseren door erkende monteurs uit Bellingwedde of de omgeving. En vraag CV-ketel offertes met een overzicht van de kosten en het rendement op. Daardoor krijgt u een goed beeld van de markt en kunt u zien welk bedrijf u het beste kan helpen. Maak pas daarna een keuze en kom niet voor verrassingen te staan. Vraag CV-ketel offertes op.

 

Offertes voor cv-ketels ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs