Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Boiler-info.nl Alles wat je moet weten over boilers!
Boiler-info.nl

Kosten HR ketel

Wanneer uw oude ketel aan het eind van zijn levensduur gekomen is – meestal na zo’n 12 tot 15 jaar – doet u er verstandig aan een nieuwe CV ketel te kopen. U maakt in dat geval de meest praktische keuze met een HR ketel. Deze ketels zijn slechts een paar honderd euro duurder dan conventionele verwarmingsketels. Bovendien zijn ze compacter dan een conventionele verwarmingsketel waarop u immers nog een aparte boiler dient aan te sluiten. In het dagelijkse gebruik zijn HR ketels aanzienlijk goedkoper dan conventionele verwarmingsketels. Uw rendement is hoger, waardoor u de hogere aanschaf er in ongeveer 6 jaar weer heeft uit verdiend.

Wanneer u een HR ketel aanschaft dient u in eerste instantie rekening te houden met de volgende kosten; een aanschafwaarde van de HR combiketel tussen de 1.000 euro en 2.600 euro. Daarnaast dient u rekening te houden met montagekosten tussen 500 euro en 900 euro. Het is zaak dat u op de montagekosten niet bezuinigt door de ketel zelf te installeren of het door een beunhaas te laten doen. Dit kan namelijk tot levensgevaarlijke situaties door koolmonoxide vergiftiging leiden.

Doorgaans zit bij een HR ketel de thermostaat meegeleverd. Wanneer dit niet het geval is mag u op een aanschaf van 100 euro extra rekenen. CV ketels worden gewaardeerd in CW klassen. Dat staat voor Gaskeur Comfort Warmwater. Dit geeft aan hoeveel warm water de ketel per minuut kan aanleveren. Hoe hoger het labelnummer, hoe meer liters warm water er per minuut kunnen worden geleverd. Uiteraard gaat alle waar ook hier naar zijn geld; hoe hoger de CW klasse, des te hoger de prijs is. Er zijn 4 prijsklassen; we zetten ze even voor u op een rijtje.

CW klasse Minimum prijs CV ketel

(exclusief installatiekosten)

Maximum prijs CV ketel

(exclusief installatiekosten)

CW 3 1.000 euro 1.200 euro
CW 4 1.000 euro 1.400 euro
CW 5 1.200 euro 1.800 euro
CW 6 1.800 euro 2.600 euro

 

De installateur; bijkomende kosten

Dit zijn dus enkel de kosten van de CV ketel zelf. De installateur zit nog niet bij de prijs inbegrepen. Bij het tarief van de installateur zitten doorgaans wel extra kosten inbegrepen zoals bijvoorbeeld voorrijden, montage en inregelen van de CV ketel. Het installeren kost u ongeveer 40 procent van het totale kostenplaatje. De monteur rekent er dan op dat hij de nieuwe CV ketel op dezelfde plek moet monteren als uw oude CV ketel. Wanneer u een andere plek voor uw nieuwe CV ketel in gedachten heeft komen er bij het tarief van 500 a 900 euro nog extra kosten voor het verleggen van leidingen. Ook wanneer er voor uw ketel een nieuwe condensafvoer of nieuwe dakdoorvoer dient te worden gerealiseerd komen er extra installatie kosten bij.

Onderhoud tijdens de levensduur van uw CV ketel

Een CV ketel dient goed te worden onderhouden. Dit moet minstens eens per 1 a 2 jaar gebeuren door een gecertificeerde onderhoudsmonteur. Wanneer uw ketel niet (goed) wordt onderhouden heeft u grote kans dat hij na verloop van tijd niet meer zo zuinig is als toen u hem aanschafte. Bovendien kunnen ventielen en leidingen in en aan uw CV ketel na verloop van jaren gaan lekken, waardoor schadelijke gassen zoals koolmonoxide kunnen vrijkomen. Het loont dus altijd om voor uw CV ketel een onderhoudscontract af te sluiten. Zo’n contract heeft u al vanaf 5 euro per maand en het kan oplopen tot 11 euro per maand. In dat laatste geval bent u verzekerd dat alle materialen van onderhoud en reparatie bij de prijs zijn inbegrepen.

Nuttige tips

  1. Kies voor de kracht van het kleine; Wanneer u een nieuwe CV ketel gaat kopen is de kans groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Want wanneer u het juiste type CV ketel met de juiste CW waarde voor uw huishouden heeft uitgezocht dient deze ook nog geïnstalleerd te worden. Kiest u daarvoor de leverancier van de CV ketel zelf? Of gaat u naar een groot installatiebedrijf dat veel medewerkers heeft waardoor u snel aan de beurt bent. Wellicht kiest u juist voor een kleine leverancier om uw CV ketel te komen installeren. Een ZZP-er zal er alles aan doen om u als klant voor zich te winnen en ook naderhand aan zich te binden. Dat merkt u onder andere aan de prijs van de installatie diensten. Het inhuren van een ZZP-er kan u tot 40 procent besparen op de totale nota van het installeren van uw CV ketel. Wanneer u ook bij een ZZP-er het onderhoudscontract kan afsluiten bent u ervan verzekerd dat u de komende jaren een gewaardeerde klant in plaats van een nummer bent.
  2. Werk samen. Wanneer u in een rijtjeshuis of zelfs in een wijk woont die in dezelfde periode is opgeleverd is de kans groot dat in al die woningen dezelfde CV ketel zit geïnstalleerd. Die CV ketels zijn na een jaar of 12 tot 15 allemaal toe aan vervanging. Het meest voordelige is dan dat u als woningeigenaren de hoofden bij elkaar steekt. Overleg met uw buren en maak op die manier afspraken met een ketelleverancier en/of een installateur. De installateur krijgt op die manier een groot aantal opdrachten tegelijk waardoor hij veel minder voorrijkosten zal hoeven te berekenen. Ook zal een installateur al snel geneigd zijn om bij een grote order korting te geven op de totale installatie prijs. Het zelfde geldt voor een CV ketel leverancier. Ook een leverancier van CV ketels die een grote order tegelijk binnen krijgt zal u waarschijnlijk een aantrekkelijke korting geven. Daarbij is een voordeel dat u als hele huizenblok slechts 1 keer in de troep zit. Ook het plaatsen van een CV ketel geeft tenslotte geluidsoverlast. Wanneer u er in een korte tijd vanaf kan zijn is dat voor iedereen wel zo prettig.
  3. Kies een leverancier en installateur uit uw eigen woonplaats. Het klinkt als overbodig nieuws, maar die geweldige installateur van de CV ketel van uw familielid aan de andere kant van het land hoeft echt niet helemaal naar u toe te komen rijden. Een installateur die dichtbij uw woonadres gevestigd is zal een veel kortere reistijd hebben en derhalve ook een veel lagere kilometer vergoeding in rekening brengen. Wanneer u onverhoopt problemen heeft met uw CV ketel na de oplevering heeft een installateur of onderhoudsmonteur in uw eigen omgeving bovendien als voordeel dat ze snel bij u kunnen zijn. Want een CV ketel met een storing waardoor u onder een koude douche staat, daar wil u zo snel mogelijk mee geholpen worden.

 

Offertes voor cv-ketels ontvangen?

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs